PENZZ-IMPEX Kft. / CANADA OIL HUNGARY Kft. 3242 Parádsasvár, Rákóczi u. 13. Tel./Fax: + 36 1 790 58 29 Mobil: (30) 9154 273 (állandó ügyelet)
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ; This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

petro-canadabrugarolasIKVamericol

fb-art


PETRO-CANADA Magyarország

https://www.facebook.com/petrocanadakenoanyag/

BESLUX CROWN KENŐANYAGOK NYITOTT HAJTÓMŰVEKHEZ

A nyitott hajtóművek kenése, jellemzői szerint, mint: nagy méret, speciális terhelés, üzemi körülmények, por, magas hőmérséklet stb. általánosságban számos magas minőségi tulajdonságot igényel a használatban lévő kenőanyagtól, hogy megfelelő működést és hosszú élettartamot érjen el.

A BRUGAROLAS, S.A. a komoly munkát figyelembe véve, melynek a nyitott hajtóművek alá vannak vetve, kifejlesztette a BESLUX CROWN termékskálát, alkalmazva minden egyes terméket az alkalmazási rendszerhez, attól függően, hogy automata spray, merülőfürdő, átöblítés vagy kevert rendszerről van szó.

Technikai osztályunk és laboratóriumunk minden pillanatban készen áll tanácsot adni az új hajtóművek indításához, bejáratásához, ugyanúgy, mint a már működés alatt álló fogaskerekek javításához. Gondoskodnának a nyomon követésről is, és az ilyen hajtóművek megfelelő kenésének ellenőrzéséről.

Nyitott hajtóművek indítási eljárása

Egy új nyitott hajtómű minden indítási eljárása arra törekszik, hogy az alkalmazkodási folyamat a legrövidebb legyen, a kapacitás pedig maximális, korrigálva a fogfelületeken lévő terhelést és megőrizve azok geometriai alakját. A BESLUX CROWN nyitott hajtómű kenőanyagok alkalmazási instrukcióinak követésével optimális eredmény nyerhető az említett hajtóművek élettartamát illetően a hengerművekben, forgódobos kemencékben stb.

Automata spray-rendszer kenése

Az új hajtóművekben az alapozás, bejáratás folyamatát és üzemeltetési kenést végre kell hajtani.

Alapozás BESLUX CROWN H-1/R

A BESLUX CROWN H-1/R terméket bármely új hajtóműben alkalmazzák a terhelt fogfelületeken, fogakon és a fogak közötti fenéken. Ez egy tapadó kenőanyag nagyfokú grafittartalommal, mely egységes filmréteget nyújt. Kefével vagy kézi spray pisztollyal alkalmazzák.

Ha egyszer a meghajtás segédmotorral elindul, a kenőfilm teljesül, az alkalmazást meg kell ismételni egy ilyen kevés alapozással. Mielőtt elkezdjük a hajtómű alapozását a BESLUX CROWN H-1/R kenőanyaggal, ellenőrizni kell a terhelési értékeket és a fogazást tekintetbe kell venni. Figyelni kell, hogy az alapozó kenőanyag ne kerüljön az automata spray szivattyúba.

A BESLUX CROWN H-1/R első alkalommal történő alkalmazási mennyisége függ a korona, a hajtókerék fogainak számától, a fogak szélességétől, a hajtókerekek számától, a modul típusától stb.

Indítási ellenőrzés

Az üzemelés megkezdése előtt ellenőrizni kell az automata spray rendszert (szivattyú, porlasztó, légnyomás stb.), követve a gyártói előírásokat (Helios, De Limon stb.). A kenőanyag a meghajtó fogaskerék terhelt felületére, vagy a korona terhelt felületére permeteződik (a gyártótól függően). Fontos ellenőrizni a porlasztó kenőanyag-permetezését a fogakon túl, ami papírt vagy lemezt jelent, illetve a porlasztó pozicionálását és beállítását is. A porlasztók száma teljes fedést tesz lehetővé a meghajtó fogaskereket vagy korona kenését tekintve, mely a fogfelületek szélességétől függ. Azokat a porlasztókat 150 és 200 mm közötti távolságra kell elhelyezni a meghajtó fogaskeréktől és a koronától.

Bejáratás BESLUX CROWN H-00/R

A nyitott hajtóművek bejáratása az automata spray rendszer szivattyú beállításával teljesíthető a maximális kenőanyag-folyásnál.

A BESLUX CROWN H-00/R pontos mennyisége a bejáratási óráktól, az oldalfelületek szélességétől és a szükséges kenőanyag-mennyiségtől függ. Ez a mennyiség, számítások szerint minimum 8 cm3/óra per oldalfelület szélesség. Abban az esetben, ha két hajtókerék adja a meghajtást, a kenőanyag minimális mennyiségét meg kell kétszerezni. Égetőkemencékben megfelelő a bejáratást a terhelési lépésenként teljesíteni. A szokásos indítás 50-60%-os terheléssel és üzemelési idővel; ellenőrizni kell a fogfelületek állapotát, és aztán növelhető a terhelés, folyamatos szabályozás mellett. Az üzemelést akkor éri el, amikor eljut az ajánlott terhelés 80%-ához. A BESLUX CROWN H-00/R grafitot tartalmaz és az új hajtóművek bejáratásához használják. Felhasználásának célja, hogy kiküszöbölje a fogak felületi egyenetlenségét. Automata spray rendszerrel alkalmazzák.

A BESLUX CROWN H-00/R terméket korrigáló és javító kenőanyagként is használják a nyitott hajtóművek kisebb meghibásodásainál, mint horzsolások, egyenetlenségek stb.

Üzemelés BESLUX CROWN H-0 / H-0 PLUS

Amint eléri a bejáratást, a kenőanyagot le kell cserélni BESLUX CROWN H-0 termékre. Mivel ezek a termékek ugyanazon termékskálához tartoznak, nem szükséges kitisztítani és teljesen megszüntetni a BESLUX CROWN H-00/R terméket.

A BESLUX CROWN H-0 kenőanyagot automata spray kenési rendszerben először folyamatos kenéssel kell alkalmazni. A fogfelületek ellenőrzését végre kell hajtani, és ha nincs módosítás az üzemeltetésben, a kenőanyag-csökkentést teljesíteni lehet. A BESLUX CROWN H-0 mennyisége a szakaszos kenések, a kenési rendszer leállása és üzemelése során csökken, többszörös porlasztás esetén. A folyamatos kenés esetén a kenőszivattyú kiürülése révén csökken a kenőanyag. Akármikor is fordul elő szakaszos kenés, ellenőriznünk kell a szünetelés idejét és az ismételt kielégítő ellenőrzéseket követően növelni kell a kenést. A BESLUX CROWN H-0 spray ideje nem lehet kevesebb 5 percnél, mivel a tapasztalatok úgy mutatják, tökéletlenség fordulhat elő a kenés esetén. Valamint a szünetelési idő is függ a fogfelületektől és a helyes kenéstől. Azonban nem haladhatja meg a 15 percet.

Amennyiben a felületek ellenőrzése során szabálytalanságokat észlelnek, vissza kell térni a folyamatos maximális kenéshez, és ha továbbra is megmarad, vissza kell állni a bejáratási kenéshez a BESLUX CROWN H-00/R kenőanyaggal, és ellenőrizni a rendszer elemeit, hogy megtaláljuk a hibát.

A BESLUX CROWN H-0 mennyiségének az üzemelés során 8 cm3-nek kell lennie fogszélességenként és üzemóránként. A BESLUX CROWN H-0 mennyisége a fogaskerék megfelelő működéséhez függ a fogak szélességétől, a permetezés idejétől és a szünetelés idejétől (megszakításos kenés).

BESLUX CROWN H-0 PLUS

Sokkal specifikusabban fejlesztették ki azokhoz a túlméretezett vagy túlterhelt hajtóművekhez, amelyek nagyon kemény körülmények között üzemelnek.

A BESLUX CROWN H-0 PLUS alkalmazható normál üzemi körülmények között is, amikor a BESLUX CROWN H-0 terméknél nagyobb teljesítményű kenőanyag szükséges.

Speciális üzemű zsírok: BESLUX CROWN H-3000, H-1000 & H-1500 PLUS

BESLUX CROWN H-3000

A forgódobos kemencéken elhelyezett nagy fogaskoszorú hajtások kenése automata spray rendszerrel történik, ahol a hőmérséklet meghaladja a 80°C-ot. Minden esetben alkalmazható, amelynél kivételes tapadás szükséges a terhelésnek és lökésnek történő nagyfokú ellenállással: acélművek, bányák stb. esetén… Olyan kenési rendszerekben is használható, ahol a hőmérséklet >0°C a magas viszkozitásnak köszönhetően.

BESLUX CROWN H-1000 & H-1500 PLUS

Ezek a zsírok a jól ismert G. BESLUX CROWN H-0 és H-0 PLUS változatai, melyek néhány nyitott hajtómű gyártó jelenlegi előírásai alapján magasabb viszkozitású alapolajat (ISO VG 1000, ISO VG 1500) tartalmaznak.

BESLUX CROWN H-0 FZG KOPÁSÁLLÓ TESZT

A teszt kw/órában van. A tesztet a kenőanyagokhoz el kell végezni, amennyiben fogaskerekeken alkalmazzák.

A tesztet 2,76 specifikációval kell végrehajtani, a csúszási sebesség m/s-ban van 50°C hőmérsékleten. Az a következtetés, hogy a 12 fokozatban (az általános üzemi terhelés 1-4) 140 kw/óránál a kopás kevesebb, mint 0.2 mg, amennyiben BESLUX CROWN H-0 terméket használnak.

Merülőfürdős kenési rendszer

A legtöbb merülőfürdős kenési rendszer esetén bitumenes termékeket alkalmaznak, mellyel számos kellemetlenség jár együtt, mint szivárgásból vagy elpárolgásból eredő veszteség, hőrendszer szükségessége az ilyen fürdők indításához, üledék melegítéssel vagy sugárzással, égetőkemencékben. A BRUGAROLAS, S.A. kifejlesztett bejárató és üzemeltető termékeket a merülőfürdős kenéshez.

Bejáratás BESLUX CROWN R FLUID

A kenőanyagot kifejezetten az új meghajtásokhoz vagy üzemelő hajtóművekhez fejlesztették ki, hogy ellensúlyozza vagy párosítsa a hajtómű profiljait.

A BESLUX CROWN R FLUID olyan kenőanyag, mely alkalmazkodik a buborékképződéshez, keringetéshez vagy kevert kenéshez (buborékképződés + keringetés) a különféle területek nagy nyitott hajtóműveiben. Amint elérik a bejáratási folyamatot és ellenőrzik az oldalfelületeket, az üzemeltető kenőanyagot lehet használni, amennyiben az üzemelési mutató optimális. A bejáratási időszak során meg kell bizonyosodni arról, hogy megfelelő a kenőanyag szintje ahhoz, hogy elérjék a legjobb alkalmazást.

A BESLUX CROWN R FLUID terméket javító kenőanyagként alkalmazzák a nyitott hajtóművek kis hibái, egyenetlenségei, horzsolódásai stb. esetén.

Üzemelés BESLUX CROWN M FLUID / L FLUID / M FLUID PLUS

A bejáratási folyamatot követően a BESLUX CROWN M FLUID terméket használják. Ez egy üzemeltető kenőanyag a nagy nyitott hajtóművek buborékképződési, keringetési vagy kevert kenési (buborékképződés + keringetés) alkalmazásához. Formulája alapján a BESLUX CROWN M FLUID nagyszerűen tapad a fém felületekhez, mivel olajának viszkozitása nagyon magas. A BESLUX CROWN M FLUID élettartama 2 év körüli. Azonban a kritikus üzemeltetési körülményeket számításba kell venni, mint: por, homok, víz stb. Ezáltal a kenőanyag élettartama felére csökken.

Ahhoz, hogy az oldalfelületek megfelelő kenését teljesítsük, meg kell bizonyosodni arról, hogy helyes a kenőanyag szintje.

A BESLUX CROWN L FLUID terméket a BRUGAROLAS, S.A. az olyan helyzetekre fejlesztette ki, amikor speciális, nagyon hígfolyós kenőanyag szükséges, annak érdekében, hogy biztosítsuk a kenőanyagnak a rendszer csővezetékeiben történő keringését.

A G. BESLUX CROWN M FLUID PLUS kenőanyag a jól ismert G. BESLUX CROWN M FLUID változata, melyet speciális kemény körülmények között alkalmaznak, különösen azokban a berendezésekben, melyek a zsír használat során történő megkeményedését mutatják.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy mind a BESLUX CROWN R FLUID bejáratási kenőanyag, mind a BESLUX CROWN M FLUID üzemeltetési kenőanyag használható az automata spray kenési rendszerekben, ahol igazán jó eredményeket nyújtanak, köszönhetően a kenőanyag fogak felületéhez történő nagyfokú tapadásának.

Javító kenőanyag BESLUX CROWN RPR

A fogaskerék fogai változó okok miatt sérüléseket szenvednek: rossz beállítás, az áttételi kidolgozás gyenge minősége, az üzemi atmoszféra befolyása, a berendezés és beállítás, kenőanyagok és alkalmazásuk stb. következtében. Azok a tényezők mutatják meg számunkra a sérülés okát, fontosságát, együtt annak kiküszöbölési lehetőségével vagy javíthatatlanságával, vagy az áttétel élettani korlátozását, amennyiben javítást lehet végrehajtani. A leggyakoribb hibák, amelyek az oldalfelületeken jelennek meg: marásból származó horzsolás, műanyag deformálódás (kovácsolt felületek, hullámok stb.), hasadások vagy repedések, lyukkorrózió stb. Az ezen sérülések kijavításának kezelései:

Mechanikus rendszerek: (feltöltés, megmunkálás stb.) Jó eredményeket nyújtanak a kis és helyi sérülésekhez, azonban a költségek magasak, mivel a gépet le kell állítani.

Csiszolópaszta: Magas költség és hosszú idejű folyamat, változó idejű leállással.

Bejárató kenőanyag: Csak az enyhe sérüléseket küszöböli ki és nagy mennyiségű kenőanyagra van szükség.

A BESLUX CROWN RPR egy olyan kenőanyag, melyet az oldalfelületek fontos sérüléseinek korrigálására fejlesztettek ki, mely gyors és biztonságos – és egyidejűleg gazdaságos módszer is. Hozzájárul a horzsolások, vízkő, repedések és redőzés csökkentéséhez. A „lyukkorrózió” által okozott sérüléseket úgy javítják, hogy az anyag eltávolítása nagyobb érintkező felületet és az extrém specifikus terhelés csökkenését biztosítja, amelyet a lyukkorrózió okozott.

A BESLUX CROWN RPR segíti a szabályozott és egységes kopás elérését a fogak szélességén és a fogazott profilokon, a fogak alján az érintkező felülettől a csúcsig.

Mechanikus-kémiai hatását szabályozni kell a BESLUX CROWN H-00/R kenőzsírral történő folyamatos permetezéssel.

Manufacturer:
Brugarolas
1 / 1

Brugarolas Nyitott hajtómű kenőanyagok

No image set Average customer rating:

G.Beslux Crown H-1/R

Nagy tapadású, grafit-tartalmú egyedi zsír a nyitott hajtóművek megtöltésére és kézi kenésére