PENZZ-IMPEX Kft. / CANADA OIL HUNGARY Kft. 3242 Parádsasvár, Rákóczi u. 13. Tel./Fax: + 36 1 790 58 29 Mobil: (30) 9154 273 (állandó ügyelet)
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ; This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

petro-canadabrugarolasIKVamericol

fb-art


PETRO-CANADA Magyarország

https://www.facebook.com/petrocanadakenoanyag/

RUST KEEPER ROZSDAGÁTLÓ TERMÉKEK

KORRÓZIÓ

Egy védelem nélküli fém felület mindig ki van téve a korróziónak. A korrózió tulajdonképpen a szél vagy víz tevékenysége, illetve más fémekkel történő érintkezés által képződött fém oxidáció.

A korrózió által bekövetkező gazdasági veszteségek évente meglehetősen magasak. Ezért aztán elsődleges szempont azok csökkentése. Ezen veszteségek elkerülésének költsége a megfelelő termék megfelelő időben történő alkalmazásával igazából jelentéktelen.

FELÜLETI VÉDELEM TÍPUSAI

A fém felület korrózióvédelme egyaránt lehet állandó vagy ideiglenes. Az állandó védelem egy védő fém lerakódása, elektrokémiailag vagy olvasztott fém fürdőben. Másik állandó védelem lehet a festési alkalmazás, foszfátozás, krómozás, galvanizálás stb.

A RUST KEEPER termékskála az ideiglenes védelmet jelentő csoportba tartozik, mert a kezelt felületeket vagy darabokat a későbbi használathoz meg kell tisztítani. A korróziógátló eltávolítható oldószeres vagy lúgos zsírtalanítók alkalmazásával.

FELÜLET ELŐKÉSZÍTÉSE

A védeni kívánt felületet meg kell tisztítani a termék alkalmazása előtt. Ezt a tisztítást nem klórozott oldószerekkel vagy lúgos zsírtalanítókkal kell végezni, melyek nincsenek hatással az acélra a korrózió idején.

Amennyiben a védeni kívánt alkatrész tiszta, de nedves, víztelenítő vagy víztaszító antioxidánst kell alkalmazni.

Minden tisztító hatóanyagot teljesen el kell távolítani a kezelt darabokról vagy elpárolgással (ha oldószer típusúak) vagy víztisztítással, ha lúgos megoldást vagy emulgeáló zsírtalanítót alkalmazunk.

A precíziós kidolgozású darabokat, mint golyóscsapágyak, olajos vagy zsíros antioxidánssal kell védeni, amely kenést is biztosít.

Ha foszfátozott felületen antioxidánst alkalmazunk, akkor erősen javasolt egy olajos film korrózióvédő. A foszfátozott film felszívja az oajat, hogy nagyon hatékony védelmet biztosítson.


KORRÓZIÓVÉDŐ BESOROLÁS

A RUST KEEPER termékskálába tartozó korróziógátlókat természetüktől függően a következők alapján kell besorolni:


OLDÓSZER BÁZISÚ ROZSDAGÁTLÓ, OLAJOS FILM

Az olajos film oldószeres bázisú korróziógátló olajok termékskálája a piac legigényesebb szükségleteit fedi le. Mindegyikük nem klóros oldószert használ, ami a funkcionalitás biztosítását jelenti (aktív összetevők).

A víztaszító korrózióvédő termékek vékony vagy nagyon vékony olajos filmet jeleznek a kezelt alkatrészeken, és sűrűségüket a használt korrózióvédő típustól függően váltogatják. Ha ezen termékeket csepegtetéses módszerrel alkalmazzák, úgy a legjobb teljesítmény a víztaszító hatékonyság idején érhető el.

A víztelenítő korróziógátló termékek gyorsabban kiszorítják a vizet a mintadarabokból, mint a víztaszító termékek, és kifejezetten permetezéssel, porlasztással vagy pisztollyal történő alkalmazásuk javasolt. A víztelenítő termékek különösen ajánlottak a csőillesztő hegesztési eljárásokhoz, mind acéllemez, galvanizált, cink vagy alumíniumozotthoz ugyanúgy, akár olyan eljárásokhoz, ahol a vizet gyorsan el kell távolítani a mintadarabokról.

Oldószer bázisú rozsdagátló, olajos film termékeink: RUST KEEPER 520, RUST KEEPER 520-A, RUST KEEPER 521, RUST KEEPER 555, RUST KEEPER 556, RUST KEEPER 7000, RUST KEEPER ELM-384, RUST KEEPER 555-E, RUST KEEPER 790, RUST KEEPER 503, RUST KEEPER 3000, RUST KEEPER GSB, RUST KEEPER 999, RUST KEEPER 999-MI, RUST KEEPER 999 MI/R, RUST KEEPER 502, RUST KEEPER EF, RUST KEEPER 4000, RUST KEEPER 500, RUST KEEPER EXTRA FLUIDO.


OLDÓSZER BÁZISÚ ROZSDAGÁTLÓK, VIASZOS FILM

A száraz viaszos film korróziógátló termékek kifejezetten ajánlottak minden típusú mintadarabhoz kemény környezeti körülmények esetén: rövid expozíció nyílt levegőn, tengeri szállítású mintadarabok vagy hosszú idejű tárolás.

Oldószer bázisú roszdagátló, viaszos film termékeink: RUST KEEPER 921, RUST KEEPER 922, RUST KEEPER 920, RUST KEEPER 923, RUST KEEPER 923-SAV, RUST KEEPER ELM-401, RUST KEEPER 924, RUST KEEPER ELM-430.


OLAJ BÁZISÚ ROZSDAGÁTLÓK

Ez a termékskála a száraz mintadarabok védelméhez javasolt, mint lemezek, hideghengerműből származó csomagoló szalag, csövek, rudak és rekeszek. Ezen termékek között a Rust Keeper AC-VI/1 és Rust Keeper VGH kifejezetten alkalmas az acélrúd polírozáshoz és kiegyenesítéséhez, akár hiperbolikus hengerrel, akár polírozó bevonattal.

Ez a termékskála nem tartalmaz VOC anyagot, mivel formulájában nincsenek oldószerek.

Olaj bázisú rozsdagátlóink: RUST KEEPER 250, RUST KEEPER 5000, RUST KEEPER AC-VI/1, RUST KEEPER FLUIDO, RUST KEEPER AD, RUST KEEPER 5010, RUST KEEPER VGH.


VÍZBÁZISÚ ROZSDAGÁTLÓK

Ezek a vízbázisú termékek viaszos vagy olajos filmmel rendelkeznek. Ebben az esetben igencsak javasolt felmelegíteni az emulziót max. 60°C hőmérsékletre annak érdekében, hogy felgyorsítsuk a mintadarabok száradási folyamatát és maximális védelmet biztosítsunk számukra. Ezek a korrózióvédő termékek akkor igazán alkalmasak, ha nem oldószeres emisszió és szagtalan körülmény az előírás a munkakörnyezetben, mert nem tartalmaznak illékony szerves vegyületeket (VOC).

Vízbázisú rozsdagátlóink: RUST KEEPER W 926, RUST KEEPER S-M.


PÁRA HALMAZÁLLAPOTÚ ROZSDAGÁTLÓK

Korróziógátló papír, amely pára halmazállapotában működik szublimálással, zárt csomagolásban alkalmazandó, ami gépesített acél darabokat, berendezéseket, szereléseket stb. tartalmaz, és amit speciális módon kell tárolni vagy tengeren szállítani. Ez megerősítés arra, hogy megbizonyosodjunk a védelmi problémákról, mivel ezen darabokat előtte némi ideiglenes korróziógátló védelmet biztosító termékkel kell védeni.

Pára halmazállapotú ropzsdagátlóink: RUST KEEPER VCI450, RUST KEEPER VCI650.

Manufacturer:
Brugarolas
1 / 1

Brugarolas Rust Keeper / Rozsdagátlók

No image set Average customer rating:

Rust Keeper 555

A Rust Keeper 555 olajos film oldószeres bázisú korróziógátló olaj, mely a piac legigényesebb szükségleteit fedi le. Nem klóros oldószert használ, ami a funkcionalitás biztosítását jelenti (aktív összetevők).