PENZZ-IMPEX Kft. / CANADA OIL HUNGARY Kft. 3242 Parádsasvár, Rákóczi u. 13. Tel./Fax: + 36 1 790 58 29 Mobil: (30) 9154 273 (állandó ügyelet)
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ; This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

petro-canadabrugarolasIKVamericol

fb-art


PETRO-CANADA Magyarország

https://www.facebook.com/petrocanadakenoanyag/

FLUOROZOTT KENŐANYAGAINK

SZAKÉRTELMÜNK

Az IKV Tribologie minden részletre kiterjedő ajánlattal rendelkezik, erős szakértelemmel és specializált kompetenciával párosulva, mely teljesíti az igazán specifikus termékek igényét, melyek az extrém és technikailag igényes alkalmazásokhoz szükségesek a magas technológiájú iparágakban.

Az IKV Tribologie a legmagasabb minőségű szintetikus bázisú anyagokból fejleszti formuláit és kiváló tribológiai teljesítményű termékeket kínál a meghosszabbított igénybevételű felhasználások szigorú igényeinek teljesítésére.

Az IKV Tribologie átfogó ismeretekkel rendelkezik a fluorozott kenőanyagok funkcionalitását illetően, továbbá viselkedésükkel kombinált lényeges jellemzőikről, melyeket minden környezeti körülmények között nyújtanak terhelés mellett.

Kutató és fejlesztő osztályunk ezen szakértelmet és tudást a folyamatos fejlesztési eljárások során alkalmazza annak érdekében, hogy teljesítse az egyre igényesebb szükségleteket, melyeket Önök, az ügyfeleink tárnak elénk megoldásért.

KIVÁLÓSÁGI SZÍNVONAL

Az IKV fluorozott vegyi összetétel jellemzőit arra használjuk, hogy jóval az ásványi és szintetikus olajaké fölé emeljük az olajaink teljesítményszintjét, bármilyen is legyen azok természete. Szakértelmünk ezt a tapasztalatokból származó nagy tudással és kiterjedt teszteléssel aknázza ki, hogy a legjobb kompromisszumot elérve kielégíthessük az egyes alkalmazások speciális szükségleteit.

Minden esetben az IKV fluorozott kenőanyagok, IKV-FLUOR, IKV-TRIBOFLON és ZAROX márkák kiváló teljesítménye valódi lehetőséget jelent az üzem, berendezés és alkatrész tervezői számára az egyszerűbb és sokkal kompaktabb szerkezeteket tervezzenek.

Egyedi megoldásokat képviselnek, hogy teljesítsék az ügyfelek által igényelt szigorú minőségi előírásokat, melyek nagyfokú megbízhatóságot és „teljesen problémamentes üzemelést” igényelnek a berendezés, alkatrészek vagy anyagok napról napra történő működésénél. Kitűnően teljesítenek a karbantartási menedzserek szempontjából is, csökkentve a beavatkozások szükségességét és az állásidőt, valamint a berendezés sokkal megbízhatóbb üzemelését biztosítva.

  • Teljesítmény extrém alacsony hőmérsékleteken

  • Stabilitás magas hőmérsékleteken

  • Nem gyúlékony

  • Vegyileg semleges

  • Biztonságos a felhasználó számára

  • Kompatibilis az elasztomerekkel és műanyagokkal

  • Elektromos jellemzők

  • Környezeti jellemzők

  • Ellenáll az ionizáló sugárzásnak

EXTRÉM ELLENÁLLÁS

Az IKV fluorozott kenőanyagai teljes mértékben semlegesek a legtöbb vegyi összetevő jelenlétében, melyeket az ipari alkalmazások széles terjedelmében használnak. Nem oldódnak vízben, savakban és bázikus anyagokban, sőt a legtöbb oldószerben sem, néhány túlzottan kritikus fluid vagy nagymértékben fluorozott oldószer kivételével. Az IKV fluorozott olajai teljesen ellenállnak a forró víznek vagy gőznek és kitűnő hidrolitikus stabilitással rendelkeznek.

A fluorozott fluidok minden típusa, habár nem egyenlők, ha bizonyos savakkal szembeni ellenállásuk kerül szóba, különleges Lewis savak. Az acetil csoport hiánya és a fluor atom általi szén-oxigén lánc védelmi szintje kulcsfontosságú az erősségük meghatározására, mint például magas hőmérsékletek esetén.

Az IKV fluorozott fluidok magas vákuumon 4 x 10-15 torr értékig 20°C-on gáztalanítás nélkül működnek, bemutatva azok ideális felhasználását tiszta szobában vagy érzékeny elektronikus és galvanotechnikai alkalmazását.

A lineáris fluidok IKV termékskálája nagyon magas viszkozitási indexel bír (VI), mely nagyon kis viszkozitás-változást eredményez a széles körű hőmérsékleti tartományokban. Megtartják hígfolyósságukat -80°C alatti hőmérsékleteken is. Ez csökkenti az energiaigényt a hidegindítás során, fokozza a további üzemi teljesítményt alacsonyabb hőmérsékleteken még az elágazáson túl is – így nevezik, mert az elágazó fluidok CF3 csoporttal rendelkeznek, mely a főlánc egy szénatomjához kötődik, és csak oxigén és szén alkotja.

Ezen filmek ellenállása nagyon nagy terheléseknél és a kontakt felületek védelme a súrlódási zónában messze kiváló, összehasonlítva más kenőanyagokkal. Ez látható a legnagyobb teljesítményszinten, mely az FZG fogaskerék teszt során érhető el.

TERMIKUS STABILITÁS ÉS GYÚLÉKONYSÁG

Egyedi termikus stabilitásuknak és oxidációs ellenállásuknak köszönhetően az IKV fluorozott olajok természetüknél fogva magas hőmérsékleti kenőanyagok és stabilak maradnak 340°C hőmérsékletig, polimerizációs fokozatuk értelmében. Bomlásuk 288°C hőmérsékleten kezdődik és gázokká bomlanak le anélkül, hogy nyúlós lerakódást vagy elszenesedett üledéket képeznének, melyek jellemzően az ásványi és szintetikus olaj alapú kenőanyagoknál láthatók.

Az IKV fluorozott fluidjainak számos típusa elérhető a termékskálánkban, mindegyikük egyedi jellemzőkkel bír, melyet az egyes alkalmazások fizikai, kémiai és környezetvédelmi terhelésénél figyelembe kell venni. Mindehhez abszolút szükséges mindezen tényezők tökéletes ismerete, hogy optimalizálhassuk a kenőanyag formulát és minden technikai és gazdasági kritériumot egyszerre teljesítsünk Önnek, a végfelhasználónak.

A vegyi struktúrában a hidrogén hiánya révén az IKV fluorozott kenőanyagok egyáltalán nem gyúlékonyak. Nem égnek vagy támogatják az égést. Néhány IKV fluorozott kenőanyagunkat a fő „folyékony gáz” gyártók elismerik és BAM tanúsítvánnyal rendelkeznek az oxigén- és reaktív gáz rendszerekben történő felhasználáshoz, még magas nyomás és emelkedett hőmérséklet esetén is.

AZ IKV ZSÍROK KITŰNŐ TELJESÍTMÉNYE

Légtelenítés fontossága

Az IKV TRIBOLOGIE az IKV-FLUOR, IKV-TRIBOFLON és ZAROX zsírjait úgy fejlesztette ki, hogy speciális figyelmet fordított a gyártási folyamatra azért, hogy csökkentse az alapolaj kiválását, így csökkentve az elpárolgást.

Alapvető a vízrezisztencia

Az IKV TRIBOLOGIE e tárgyban elvégzett egy mélyreható tanulmányt, melyek innovatív formulákhoz vezetnek, amelyek eddig felülmúlják az összes többi fluorozott zsír teljesítménytesztjét.

KOPÁSÁLLÓSÁG ÉS SÚRLÓDÁSCSÖKKENTÉS

A kopásállóság és a súrlódáscsökkentés két fő kritérium a csapágyak megbízhatóságának, valamint az Ön berendezése élettartamának és hatékonyságának biztosítása érdekében. Nagy teljesítménye következtében az IKV-TRIBOFLON MYA FG felülmúlja ezt az elvárást és az Ön üzeméhez is választható kenőanyag.

NAGYOBB MEGMUNKÁLÁSI STABILITÁS

A keményedéssel szembeni ellenállás szintén fontos kritérium, mely nem csupán a mechanikai alátámasztás hatására jelenik meg, hanem a zsír-elosztó csőrendszerekben és vájatokban, még akkor is, ha a zsír nincs kitéve fizikai igénybevételnek.

EGYEDI KOMPATIBILITÁS

Az IKV fluorozott kenőanyagok használata jelentősen csökkenti a súrlódást gyakorlatilag mindenféle súrlódó felület között, mint pl. műanyag-műanyag, műanyag-fém, műanyag-gumi, gumi-fém, fém-fém stb. kombinációk esetén. Ez részben a kenőanyag filmnek az anyag alapjává történő hatékony penetrációjának köszönhető, valamint a keletkezett rezisztens bevonatnak, mely hosszan tartó kenést és a kopás és zaj kiküszöbölését biztosítja.

Az IKV fluorozott fluidok kompatibilisek csaknem minden műanyaggal és gumi/elasztomer tömítéssel, amint annak példái az alábbiakban láthatók. Nem okoznak deformálódást, hasadást vagy térfogatváltozást:

Az IKV fluorozott kenőanyagai színtelenek, szagtalanok és biztonsággal alkalmazhatók az élelmiszer- és gyógyszergyártás terén. Nincsenek hatással a környezetre. Némely kenőanyag NSF H1 jóváhagyással rendelkezik az élelmiszerrel történő véletlenszerű érintkezéshez a feldolgozó környezetben.

FLUOROZOTT OLAJAINK

Fluorozott olajaink: ZAROX OYN 2, IKV-FLUOR 32, ZAROX OYN 3, ZAROX OYN 14, ZAROX OYN 35, ZAROX OYN 51, ZAROY OXN 2, ZAROX OXN 8, ZAROX OXN 16, ZAROX OXN 32, IKV-FLUOR 70, IKV-FLUOR 150, IKV-FLUOR 200 L, IKV-FLUOR 250, IKV-FLUOR 500, IKV-FLUOR 22 VPF, IKV-FLUOR 46 VPF, IKV-FLUOR 85 VPF.

NAGYTELJESÍTMÉNYŰ FLUOROZOTT ZSÍRJAINK

Nagyteljesítményű fluorozott zsírjaink: IKV-FLUOR SMPA 2 L, IKV-FLUOR SMPA 2 M, IKV-FLUOR SMPA 2 H, ZAROX LYN 21, ZAROX LYN 81, ZAROX TYA 142, ZAROX TYA 352, ZAROX MYB 421, ZAROX TYA 513, ZAROX C-2005, IKV-FLUOPLEX L-2, IKV-FLUOPLEX H-2, IKV-TRIBOFLON H-2.

EXTRÉM TELJESÍTMÉNYŰ FLUOROZOTT ZSÍRJAINK

Extrém teljesítményű fluorozott zsírjaink: IKV-FLUOR MP 2 EL, IKV-FLUOR MPA 2 SL, IKV-FLUOR MPA 2 L,
IKV-FLUOR MPA 2 M , IKV-FLUOR MPA 2 H, IKV-FLUOR MPA 2 EH, IKV-FLUOR MPA 2 VH, IKV-FLUOR
MPB 2 H, IKV-FLUOR MPM 2 H, IKV-FLUOR HEL-2 K, IKV-FLUOR L-2, IKV-FLUOR M-2 K, IKV-FLUOR M-2,
IKV-FLUOR H-2.

ÚJGENERÁCIÓS FLUOROZOTT KENŐANYAGAINK

Újgenerációs fluorozott kenőanyagaink: IKV-TRIBOFLON MYA 32 FG, IKV-TRIBOFLON MYA 62 FG, IKV-TRIBOFLON MYA 142 FG, IKV-TRIBOFLON MYA 242 FG, IKV-TRIBOFLON MYA 502 FG, IKV-TRIBOFLON MYA 242 FG kurrugáló zsír, IKV-TRIBOFLON MYA 502 FG kurrugáló zsír, IKV-TRIBOFLON TXA 1 L, IKV-TRIBOFLON TXA 2 L, IKV-TRIBOFLON TXA 1 MP, IKV-TRIBOFLON TXA 3 HEP.

SPECIÁLIS FLUOROZOTT ZSÍRJAINK

Speciális fluorozott zsírjaink: ZAROX LXB 22, IKV-FLUOR DEL 2-V, ZAROX DMB 30, IKV-FLUOR TB 1 SL, IKV-FLUOR DML-1, IKV-FLUOR DLL-2, IKV-FLUOR DML-2, IKV-FLUOR DH-2/C, ZAROX DMA 112, ZAROX DMA 212, ZAROX DMA 162, ZAROX TXA 322, ZAROX LYC 352, IKV-FLUOR H-4, ZAROX LYA 513.

FLUOROZOTT BÁZISÚ DISZPERZIÓINK

Fluorozott bázisú diszperzióink: IKV-FLUOR 70/90XF, IKV-FLUOR 103 MX 5, IKV-LUB PE 14, IKV-LUB PE 141, IKV-LUB PE 141-14, IKV-LUB PE 161-14, IKV-GEL 1762, IKV-GEL 1764, IKV-LUB PE 274, ZAROX GYN 3-12, ZAROX GYN 14-70, ZAROX GYN 8 SUV 85, ZAROX GYC 14 SUV 20, ZAROX KYN 142-18, ZAROX KYN 142-40, ZAROX KYN 262-10.